DEBASIC

In 1992 werd de Basic Big Band opgericht door Anne Oosterhaven. In de beginjaren werd het gebruikelijke bigband repertoire gespeeld. De vraag van bedrijven en theaters om een grotere doelgroep te bereiken, heeft er toe geleid dat onze muziekkeuze meer divers werd.

Bandleider Theo Brouwer gebruikte zijn contacten met strijkers om de big band uit te breiden. De Basic Big Band werd hiermee het grootste begeleidingsorkest van Noord Nederland en kreeg de nieuwe naam: DEBASIC Pop en Jazz Orkest. Toch verloochenen wij onze roots niet en treden ook nog regelmatig op met de standaard bigband formatie.

Voor DEBASIC worden speciaal arrangementen geschreven door professionele arrangeurs. Het orkest heeft in de loop der jaren een groot aantal nationale en internationale solisten begeleid, waaronder Jean Toots Thielemans, Xander de Buisonje, Wouter Hamel en Madeline Bell.
 
De Basic staat onder leiding van Theo Brouwer. Het Frysk Jeugdorkest staat ook onder directie van onze dirigent. De veelzijdigheid van Theo Brouwer resulteert in samenwerking van de Basic en het Frysk Jeugdorkest in projecten als groot begeleidingsorkest.

De Basic treedt op in verschillende samenstellingen.

- DEBASIC pop en jazz orkest: Standaard bezetting met 
saxofoons, trombones, trompetten en een rhythmgroep

- DEBASIC XL: het pop en jazz orkest wordt uitgebreid met 
strijkers, dwarsfluiten en enkele andere muziekinstrumenten. 

- DEBASIC XXL: het pop en jazz orkest werkt samen met 
een volledig symfonieorkest.
   

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht