Thuiswedstrijd 16-02-2014

26 maart 2014
Het is alweer meer dan een maand geleden dat we in theater Sneek stonden met de Basic XL feauturing Eddie C. Het verslag heeft even op zich laten wachten maar hier is het dan.
 
Op een zondagmiddag in februari een concert organiseren in Sneek door DeBasic was een tijd geleden en er ging weer veel aan vooraf. De leden van het orkest waren wederom druk in de weer geweest om het repertoire met Eddie aan te scherpen en natuurlijk ook om de nodige kaarten aan de man te brengen.
 
Het mooie is dat je in de wintermaanden kunt aangeven dat het koud en guur is of dat het gaat regenen om mensen over de streep te trekken om een concert te bezoeken. Maar helaas het was prachtig weer op deze dag en ook werd deze middag tijdens de olympische spelen in Soti de 1500 meter schaatsen van mannen gereden. Kortom zou de zaal volstromen……

 
Inderdaad de zaal stroomde vol, vele bekenden en anderen die een bezoek brachten aan ons schitterende theater in Sneek. Een volle bak helemaal geweldig en tijd om deze mensen een prachtige middag te bezorgen. De aanvang was met de instrumentale nummers “Birdland” en het latin stuk “Coconut Champagne”.
 
De toon was gezet waarna het tijd was om onze zangeressen te presenteren. De Frisse Friese Meiden gingen aan de bak met “Aint nobody Here But Us Chickens”, “Kiss” en “You Broke My Heart”. De zaal was hiermee prima opgewarmd en de keeltjes van de dames ook.
 
Tijd voor backing vocals bij niemand minder dan Eddie C. Wat een artiest wellicht wat minder bekend maar een echte sfeermaker. Fantastisch natuurlijk ook om weer met al die strijkers deze frontman te begeleiden.
 
Na diverse nummers en een pauze werd afgetrapt met het nummer “High Five” van The New Cool Collective. Een perfect nummer voor een percussie feature onder leiding van Eddie op zijn timbales, niemand minder dan onze tweede gast en top percussionist Peter Vulperhorst en natuurlijk onze drummer Nico.
 
De vele slagwerkers in het publiek zullen gesmuld hebben van deze 10 minuten durende jamsessie waar naast de nodige grappen tussen de drie heren er op top niveau werd gemusiceerd. Na dit geweld was het tijd om de Frisse Friese Meiden weer op het podium te roepen en een aantal nummers te laten zingen met Eddie als percussionist.
 
Hierna werden door Eddie nog de nodige nummers gezongen waaronder zijn eigen vertolking van “Billy Jean”, “Unchain My Heart en Hallelujah I Love Him So”. Tot slot speelden we een geweldige medley van Earth Wind & Fire wat natuurlijk met een zanger als Eddie geweldig tot z’n recht kwam.
 
Wederom een concert wat in de boeken kan, er werd op hoog niveau gemusiceerd en iedere keer worden we als orkest beter en beter. We waren dan ook zeer tevreden, mede ook dankzij het geluid verzorgd door Hans Wijnbergen en consorten. Na afloop was er nog een meet and great met alle aanwezigen waarbij vele complimenten werden gegeven en ook op onze social media en in de lokale media kregen we lovende reactie en recensies.
 
Daar doe je het uiteindelijk voor mensen een heerlijke middag bieden met muziek op hoogstaand niveau. Vanaf deze plaats iedereen bedankt voor zijn/ haar bijdrage hetzij als muzikant, technicus als ook het aanwezige publiek! De plannen voor volgend jaar zijn inmiddels alweer gesmeed. We hopen dan een ieder weer te mogen begroeten in theater Sneek waar het voor ons een thuiswedstrijd is.
 
Maar eerst is het tijd voor hele andere dingen we zijn de afgelopen weken druk doende geweest met het instuderen van gospelsongs. En dit vergt de nodige energie en inspanning van ons muzikanten het klinkt zo simpel maar niets is minder waar. Op 5 april en 12 april zullen we samen met Gospelkoor “Bliid Boadskip Sjongers” een optreden verzorgen in respectievelijk Berltsum en Sneek. Voor nadere info verwijs ik naar onze agenda!
 
FZ

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht