Serious Record 14-12-2013

17 december 2013
Zo rond oktober kwam Theo Brouwer met een optie om een bijdrage te gaan leveren aan een bijzondere record poging en wel Serious Record. Het is een aanval op het wereldrecord langste concert ooit. Het huidige record staat op 360 uur wat gelijk staat aan 15 dagen non-stop muziek. Met  de poging nu wordt getracht om 363 uren te halen en een plaats te bemachtigen in het Guinness Book of Records.

Naast het musiceren waren er nog een aantal uitdagingen voor de muzikanten was dit dat er maar 30 seconden tussen de nummers in mocht zitten. Een andere uitdaging was dat er bij elk concert minimaal 10 bezoekers aanwezig moeten zijn.  En wat te denken van het gehele logistieke verhaal overdag ’s avond en bovenal ’s nachts een enorme uitdaging.  

Op zaterdag stond ons optreden gepland in Poppodium Romein  aanvang 15:00 uur -16:30 uur. Voor ons speelde het Frysk Jeugd Orkest dus een mooi contrast tussen klassiek en pop- en jazz. Aangezien Theo Brouwer dirigent is van beide orkesten kon er een mooi bruggetje worden gemaakt. Het Frysk jeugd Orkest eindigde met een ABBA medley en DeBasic startte met een ABBA-medley een perfecte overgang.

Tijdens het concert hebben we afwisselend pop- en jazz gespeeld en Janne Marije Oosterhaven heeft een heel aantal nummers gezongen ondanks dat ze ziek was! Alles voor het goede doel petje af voor haar. Gelukkig was een grote delegatie van het Frysk Jeugd Orkest nog aanwezig en een aantal van de dames hebben Janne Marije vocal bij een aantal nummers ondersteund, waarvoor grote dank. Echte zangtalenten in spé, mooi dat deze spontane acties plaats kunnen vinden!

Voor DeBasic was het overigens een echte uitdaging 1,5 uur non stop spelen want de 30 seconden ertussen zijn toch wel heel erg kort. Een grote digitale aftelklok liet zien hoeveel secondes nog resteerden na afloop van een nummer en voor je het wisten stond deze op de 5 seconden. Eigenlijk was het direct na elk nummer opnieuw intikken en los. Maar we hebben het als DeBasic gered met z’n allen.

Het was een top middagje en erg leuk om te doen, wij zijn blij dat we op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren aan de record poging maar bovenal aan Serious Request. Wij wensen iedereen veel succes met alle acties die nog worden ondernomen en gaan nu verder met ons volgende uitdagende project namelijk het concert met “Vangrail” van 4 januari aanstaande in de Harmonie te Leeuwarden. DeBasic XL gaat er vol voor!

Namens DeBasic alvast hele fijne Kerstdagen en een fantastisch muzikaal 2014 gewenst. We zien u graag in 2014 bij één van onze concerten!

FZ
 

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht