Jubileumfeest 50 jaar Cambuur

04 juli 2014
Wat was dat een geweldige afsluiter van het seizoen, het jubileum van 50 jaar Cambuur opluisteren. In het WTC te Leeuwarden werd een speciale sponsoravond georganiseerd waar onder andere de unieke Jubileumfilm met alle hoogte en dieptepunten van de afgelopen 50 jaar van Cambuur werd gepresenteerd…… maar wat was de rol van DeBasic XL hierbij?
 
Wel in de grote zaal van het WTC was een podium gecreëerd van ruim vijfentwintig meter breed met daarop de voor de kijkers links de strijkers, in het midden de ritme sectie en aan de rechterkant de bigband. Een uitdaging voor Theo om de boel muzikaal bij elkaar te houden! Naast dat enorme podium stonden er 28 ronde tafels waar de gasten aan konden schuiven en gaan genieten van een 5-gangen diner met daarbij toepasselijk muziek gebracht door……
 
Om 18:45 starten DeBasic strings bij de binnenkomst van de gasten met prachtige klassieke klanken van de “Morgenstimmung”, “Gavotte Rondo”, “Sonatine Mozart” en “Water en vuur” waarna Theo het welkomstwoord verrichte en aansluitend het Basic Combo het programma muzikaal vervolgde.
 
De openingsspeech was toebedeeld aan Gerald van der Belt waarna wij als DeBasic XL met de Frisse Friese Meiden Anne en Janne-Marije de eerste set gingen spelen met easy listening songs als “Blue Monk”, “Do you know the way to San José” etc. Het slotnummer van de set “Children of Sanches was ter introductie van de 2de spreker van de avond Andries Ekhart.
 
Genietend van de gerechten werd aansluitend de tweede easy listening set ingezet, gevolgd door de derde spreker Jan Koster die werd geïntroduceerd met “Gonna Fly Now”. De vierde set had als thema “WK voetbal”, hoe toepasselijk waarbij natuurlijk zuid amerikaanse klanken ten gehore werden gebracht.
 
Set 6 was de SC Cambuur set waarbij halverwege de prachtige Jubileumfilm 50 jaar Cambuur werd vertoond. En als tweede verrassing speelde wij als DeBasic XL het cambuurlied “Woanskip” waarbij Henk van Dijk als zanger optrad. De zaal ging helemaal plat en een groot compliment aan Henk na één repetitie als frontzanger optreden!
 
De volgende spreker van Leeuwarder afkomst was Jan Jaap van der Wal die de boel op humoristische wijze op scherp zette. Een mooie opmerking was dat wij als conservatorium afgestudeerde muzikanten het Woanskip moesten spelen…..
 
Een mooie afsluiter van de avond waarbij wij als DeBasic afsloten met de laatste en 7e set met als thema “FEEST”. Vanaf deze plaats dank aan Cambuur die het vertrouwen in ons heeft gesteld om deze avond te mogen begeleiden maar bovenal van harte met het prachtige jubileum van 50 jaar Cambuur op naar de 100 zou ik zo zeggen.
 
FZ

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht