Alumni

05 juni 2014

Alumni is het meervoud van alumnus en betekent afgestudeerde, oud student van een universiteit of hogeschool. Eigenlijk betekent het woord vertaald vanuit het latijn “leerling” of “kwekeling”. Het woord alumni wordt in de huidige maatschappij  steeds meer gebruikt en in een bredere context. En wij als DeBasic blijven niet achter…….

DeBasic bestaat sinds 1992 en heeft al heel wat spelende leden gekend. Sinds de oprichting en nog steeds spelend lid van DeBasic, is onze nestor van het orkest Jan Eringa. Hij heeft vele mensen zien komen en gaan en heeft vele herinneringen en mooie anekdotes bij veel van deze oud leden. Daarnaast zijn er een aantal oud leden die het inmiddels ver geschopt hebben in de wereld van de muziek en van hun hobby hun beroep gemaakt hebben.   

Al jaren worden de spelende leden van DeBasic vermeld op de website, maar wat is er nu leuker om ook een overzicht op te nemen van oud leden. Wel ondergetekende heeft één en ander in kaart gebracht. En hierbij is er gekozen voor de toepasselijk kop “Alumni”  onder het ledentabblad van de site. Onder het mom van het  “bekt lekker” en het “ziet  er interessant uit”. De teller van de lijst oud leden staat inmiddels op 50 een prachtige lijst met namen.  

Uiteraard kan het zo zijn dat er nog mensen ontbreken in het overzicht. Kortom mochten jullie als lezers nog mensen missen in het overzicht of sta je er nog niet tussen,  dan horen wij dit graag. Waarna de lijst uiteraard zo snel mogelijk wordt aangevuld.  Want al deze alumni hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het prachtige orkest DeBasic en verdienen net als de spelende leden een mooi plekje op onze website.  

Dank aan alle alumni van DeBasic voor hun actieve bijdrage in de afgelopen 22 jaar!

FZ

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht