Vier het Feest 25 jarig jubileum 18-11-2017

29 november 2017

Vier het feest

En dat hebben wij gedaan in een bomvol theater Sneek. Na een jaar lang van voorbereidingen door verschillende mensen van DeBasic moest op 18 november jongstleden alles op z’n plaats vallen. 

Wekelijks was er veelvuldig contact met onze gasten, arrangeurs, theatermensen, de media, geluidsmannen, cameramannen, drukker, pers, sponsoren, adviseurs en natuurlijk de leden van DeBasic XL etc. Met een draaiboek in de hand dat tot in de laatste week aan veranderingen onderhevig was, was het op zaterdagmiddag tijd voor de generale waarbij alle partijen in en op het podium aanwezig waren.

Heerlijk is dat als het dan eindelijk zover is om een soundcheck en een generale te doen.  Het orkest was er klaar voor na vele repetitie uren zaten wij op het prachtige podium van theater Sneek. De repetitie verliep in prima relaxte sfeer en iedere solist / gast kon zijn/ haar/ hun ding doen. De spirit zat er in en na nagenoeg een gehele doorloop was het tijd om even wat te eten en ons klaar te maken  voor “het feest”. 

Om 20:00 zaten we klaar op het podium om te starten met “John Browns Other Body” echter er kwam een kink in de kabel, wat bleek er waren dubbele kaarten uitgegeven. Erg vervelend dat dit gebeurde en nogmaals langs deze weg onze oprechte excuses. Samen met theater Sneek is gezocht naar een passende oplossing en na een klein halfuurtje kon iedereen gaan genieten van het concert. Dank aan de gasten die elders plaats hebben genomen om zo toch het concert bij te wonen.

De eerste helft zaten we als DeBasic op het podium en bij het tweede nummer betrad Madeline Bell het podium. Wat een energie heeft deze vrouw,  echt ongelofelijk ondergetekende heeft  diep respect voor deze vrouw waarbij entertainen in de genen zit. De toon was gezet voor een veel belovende avond die visueel op diverse manieren werd ondersteund.  

Er was gekozen om tijdens het feest diverse stijlen van muziek de revue te laten passeren welke  door DeBasic gespeeld zijn en worden. Een latin blok mocht dan ook niet ontbreken waarbij de hulp is ingeroepen van de mannen van Afslag Sneek. De slagwerkers annex percussionisten van Afslag staan garant voor opzwepende ritmes en dit past natuurlijk perfect bij deze muziekstijl. Om het latin blok compleet te maken waren er 3 dansparen aanwezig om het visueel nog aantrekkelijker te maken. Prachtig om samenwerking te zoeken met verschillende disciplines en hiermee een mooi geheel te smeden.

Na het latin blok was het wederom tijd om Madeline op het podium te roepen die een 3-tal heerlijke klassiekers zong  namelijk “Hit the road Jack”,  “Mess Arond” en “What’d I say”. Het publiek kon aansluitend genieten van een versnapering in de foyer en ondertussen werd het podium door DeBasic muzikanten getransformeerd voor DeBasic XL setting voor na de pauze. Er werd gestart met het nummer “Backrow Politics” waarbij de “grootbekken en regelneven” oftewel  de trompettisten voorop het podium plaatsnamen om het maar eens waar te maken. Een heerlijk nummer om de trompetsectie eens goed aan het werk te zien en te laten zweten.

Hierna was het tijd om Maaike Kampen en Janneke Brakels op het podium te vragen deze twee zangeressen zingen al jaar en dag met DeBasic en wij waren blij dat ze ook nu aanwezig waren om een aantal nummers te vertolken.  Klapper waren wel de speciaal gearrangeerde “Ladies of soul medley” en “25 jarige DeBasic Medley”. Naast het feit dat Maaike en Janneke uitstekende solisten zijn, draaien ze hun hand ook niet om, om als backing vocal te fungeren en dat deden ze op perfecte wijze bij onze gastzanger Charly Luske. 

Charly Luske is een veelzijdig artiest die zijn hand niet omdraait voor welk nummer dan ook. Uiteraard zong hij zijn Voice auditienummer “It’s a Man’s World”, welke visueel ondersteund werd door 2 geweldige paaldanseressen.  Ook voor Charly waren diverse nummers gearrangeerd en als laatste werd de “Bruno Mars Medley” de zaal in geslingerd. Heerlijke muziek om te spelen en zeker met een groot orkest.  Altijd een groot feest om met de dames en heren strijkers en houtblazers artiesten te begeleiden.

Al met al een avond met veel spektakel en visuele aspecten die natuurlijk met een lekker slotnummer moest worden afgesloten waarbij alle vocalisten op het podium kwamen en wij tezamen het geweldige nummer “Windows of hope” hebben gespeeld.

Langs deze weg in  iedereen bedankt voor deze voor ons geweldige afsluitende avond van het 25ste jubileum jaar van DeBasic en op naar de volgende 25!

FZ

Voor een sfeerimpressie wordt verwezen naar de foto pagina’s 

 

Deagenda

24 augustus 2020

Helaas staan er voorlopig geen optredens gepland.

naar agenda overzicht