Ondernemersgala VNO NCW Noord 8 september 2017

12 september 2017
Wederom een mooi avontuur achter de rug met DeBasic XL. Wij hebben namelijk de muzikale omlijsting van het ondernemersgala “VNO-NCW Noord “ verzorgd op vrijdagavond 8 september.
 
 
 
De aftrap van de avond vond plaats met het stuk “Pirates of the caribbean” waarna diverse sprekers het podium trotseerden en wij tussendoor diverse nummers hebben gespeeld. Een belangrijk onderwerp was “waterstofeconomie” en hoe toepasselijk is het dan om het nummer “Water” van Marco Borsato te laten vertolken door de schrijver en godfather van dit lied Jan Tekstra. Prachtige combi van muziek, presentaties, beeld en geluid en dit allemaal perfect op elkaar afgestemd. De chef de mission Theo Brouwer heeft hiervoor weer een puik stuk werk verricht.
 
Leuk om te noemen is dat op het ondernemersgala ook een talent award wordt uitgereikt aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. Het koesteren van cultureel talent is volgens VNO-NCW Noord essentieel voor een gezonde en bloeiende regio. Met de award en de studiebeurs wordt een steentje bijdragen en de horizon van een groot talent verbreed.
 
Dit jaar was de Tubaïst Matthijs Leffers de winnaar VNO-NCW Noord Talent Award die natuurlijk een prachtig stuk speelde op de Tuba. Namens de Basic XL van harte met deze prachtige en eervolle award. Wellicht kunnen wij in de toekomst eens een samenwerking aangaan hoe gaaf zou dat zijn.
 
Als klapper en sluitstuk van de avond betrad Ellen ten Damme het podium waarmee wij diverse nummers gespeeld hebben. Wat een entertainster “Alors on dance” van Stromae, “99 Luftballons” van Nena het maakt niet uit Ellen maakt er één groot feest van en hoe kan dat ook anders met fantastische arrangementen waar wij lekker in uit konden pakken. Een mooie afsluiter van de avond! Dank VNO-NCW Noord dat wij deze avond voor jullie mochten verzorgen!
 
FZ

Deagenda

24 augustus 2020

Helaas staan er voorlopig geen optredens gepland.

naar agenda overzicht