All About the Basic 29-01-2017

02 februari 2017

All About The Basic, wat een prachtig evenement hebben we gehad op zondag 29 januari op een uitzonderlijke locatie. Maar liefst 30 jeugdige deelnemers hebben van de kans gebruik gemaakt om een keer mee te spelen met DeBasic pop- en jazzorkest.

 
Om 13:00 druppelden de jonge gasten binnen waarna om 13:30 de gezamenlijke aftrap was met het totale orkest. Theo Brouwer hield een welkomstwoord en een korte uitleg over het verloop van de verdere dag. Daarna werden direct de nummers doorgespeeld zodat de deelnemers en ook DeBasic leden zich een beeld konden vormen van hoe de nummers klinken in een setting van 60 muzikanten.

Aansluitend was het  de beurt aan een de sectieleiders Jart, Rob, Theo en Frank om in kleinere groepen de diverse partijen verder uit te diepen. Geweldig om te mogen doen er werden zowel jazz als popstukken doorgenomen en dit liep allemaal voorspoedig maar dan blijkt ook dat een dik uur ook wel aan de korte kant is. Naast de deelnemende blazers waren er ook een aantal zangers en zangeressen die samen met niemand minder dan Rodney Elzer en Dominique Rombouts de hen toebedeelde stukken gingen voorbereiden.

Na deze intensieve sessies was het tijd om wat te gaan drinken en tot rust te komen, alhoewel er waren ook een aantal mensen die lekker bleven doorspelen, prachtig. Aansluitend werden alle groepen samengevoegd en was het tijd voor een doorloop van het programma. Zoals wellicht bekend is er veel mogelijkheid tot soleren en improviseren bij een orkest als DeBasic en zijn de eigen leden hierin weleens bescheiden, de gasten stonden in de rij om hun kunsten te vertonen. Ga er maar aan staan nog nooit een improvisatie gespeeld en nu gewoon gaan, echt een groot compliment aan de solisten.

De nummers die gezamenlijk gespeeld werden bestonden onder andere uit Moondance, I’m outta Love, Sweet Georgia Brown, Crazy little thing called love, Think, Disco Inferno en All about the bass. Een mooie mix van jazz en pop stukken waarin iedereen zich kon vastbijten. Ook de zang coaches Rodney en Dominique droegen vocaal hun steentje bij en zodoende was er een mooi programma voor het concert dat ’s avonds gepland stond.

Na een middag van muziek maken moest de inwendige mens ook voorzien worden van lekker eten en dit was tip top voor elkaar. Lekkere stampotten, worsten, speklapjes, gehaktballen en toebehoren en tot slot lekker fruit na. Hierna werd aan alle deelnemers een jubileum t-shirt uitgereikt die met het concert gedragen kon worden en die een ieder na afloop natuurlijk mocht houden als herinnering aan dit mooie evenement.

Het was inmiddels een uur of 18:45 toen de eerste gasten binnen druppelden en dit bleef maar doorgaan zelfs na aanvang van het concert, wat een opkomst. Geweldig en voor alle muzikanten een enorme opsteker  want er is niets leuker dan te spelen voor een groot publiek. Theo nam zowel het publiek als het enorme orkest mee in al zijn enthousiasme,  waardoor de tijd omvloog. Na een dik uur spelen kwam dit eerste fantastische jubileum evenement  tot een einde en wat hebben wij genoten.

Speciaal woord van dank zijn wij verschuldigd aan Anton Romberg voor de fantastische foto’s,  Van der Valk hotel Sneek voor de gastvrijheid, de enorme flexibiliteit en het heerlijke eten en alle deelnemers en het publiek.

Tot slot is dit voor de deelnemers gratis evenement mede mogelijk gemaakt door:   

Prins Bernhard Cultuur Fonds
Iepen Mienskipfonds "Streekwurk Zuidwest Fryslân" 
OBW
VSBfonds
Rabobank Coöperatiefonds 

Waarvoor grote dank!!!

 

 

 

 

 

 

Deagenda

24 augustus 2020

Helaas staan er voorlopig geen optredens gepland.

naar agenda overzicht