Besloten feest Loosdrecht 16-6-2019

29 juni 2019
Op 16 juni mochten wij een prachtig lustrum feest opluisteren namelijk het 85 jarige bestaan van de zogenaamde Pampus klasse (voor de onbekenden dit betreft een zeilboot). De locatie was bij de Koninklijke Watersport Vereniging te Loosdrecht. Voor het jubileum was er een wedstrijd georganiseerd voor de pampus klasse met maar liefst 150 deelnemers. 
 
Wat een prachtige entourage heeft deze watersport vereniging indrukwekkend en een prima plek voor een geweldig feest. Naast het optreden werden wij voorzien van een overheerlijke maaltijd waarna ons combo begon te spelen voor de gasten die plaats hadden genomen aan de diner tafels. 
 
Voor dit optreden stonden veel nummers (maar liefst 42) geprogrammeerd zodat wij het overgrote deel van de avond konden vullen. Dit betekent natuurlijk dat wij de afgelopen maanden hier heel druk mee zijn geweest. Maar ook zijn wij druk doende met de programmering geweest voor het slotconcert van de Sneekweek. Altijd weer een hele puzzel maar dit feest is gelukt.
 
Als zangeressen hadden wij dit keer Janneke Brakels mee en de hoogzwangere Anne van Arem-Visser.  En wat hebben de dames gezongen fantastisch onvermoeibaar en wat een podiumbeesten zijn het. Dank dames altijd een genoegen met jullie het podium te delen. 
 
De eerste sets bestonden voornamelijk uit easy listening zodat de gasten naast het genieten van overheerlijk eten ook nog met elkaar konden kletsen en op de achtergrond heerlijke luistermuziek voorgeschoteld kregen. Maar toen het eten op was.......
 
Gingen de tafels aan de kant en mochten de voetjes van de vloer en dat gebeurde uiteraard. Richting het einde van de avond werd onze mede band oprichter  Jan Eringa naar voren geroepen en kreeg hij een speech want naast het feit dat hij pampus zeiler is was dit toch echt zijn laatste optreden met DeBasic. Een icoon verlaat ons mooie orkest waaraan wij veel te danken hebben.
 
Speciaal voor Jan hadden wij het nummer 'Save the last dance' ingestudeerd één van Jan zijn lievelingsnummers. Met Theo Brouwer zijn debuut als zanger. Top gedaan Theo dat smaakt naar meer in de toekomst.
 
Jan een diepe buiging voor jou heel hartelijk bedankt voor al jou inzet, je noten, alles wat jij voor jou Basic hebt betekent is niet in woorden uit te drukken!!! Wij hopen je nog vaak te mogen begroeten en tegen te komen als wij ergens optreden. 

Al met al een prachtig optreden voor DeBasic met een bijzonder tintje. Dank aan de opdrachtgever wij hebben ervan genoten. 
 
FZ 
 
ps hieronder een toepasselijke foto van Jan in zijn pampus 
 
 
 
 
 

Deagenda

12 december 2021

CANCELLED DEBASIC XL and Tommie Christiaan 'A Jazzy Christmas Afternoon'.

naar agenda overzicht