Xander de Buisonjé


Alexander Serge (Xander) de Buisonjé zag op 19 juli 1973 het levenslicht in Voorburg. Hij is bekend geworden als frontman en songschrijver van Volumia. Deze negenmans formatie uit Heerlen begon als coverband maar groeide uit tot een nederpopband met eigen songs. Onder andere de nummers “Hou me vast”, “Het is over” en “Afscheid” van deze band zijn toppers in de Nederlandse muziekgeschiedenis geworden.

In mei 2002 is Volumia gestopt en sinds dit jaar is Xander als solo zanger verder gegaan. Daarnaast is hij ook actief geworden op televisiegebied. Zo werkte hij mee aan Ranking the stars, Just the two of us maar ook was hij presentator van het programma De vrienden van Amstel live. Één van de redenen om deze weg in te slaan was dat muziek en televisie veel overeenkomsten hebben, je deelt emoties met publiek aldus Xander.

Een belangrijk hoogtepunt in zijn carrière was in september 2004. Toen heeft Xander tijdens het afscheidsconcert in de Amsterdam Arena voor de overleden zanger André Hazes de Hazes hit “Zij gelooft in mij” gezongen.

Als DeBasic hebben we twee keer het genoegen gehad om met Xander de Buisonjé op te treden. De eerste keer was in het jaar 2004 op 30 oktober. Dit was tijdens een van de vele Kleedgala’s van Jan Eringa in de Harmonie te Leeuwarden. Een prachtige entourage en Xander had tijdens het optreden de beschikking over DeBasic XXL als begeleidingsorkest.

Het meest recente optreden was tijdens de Flaijel feesten 2011. Dit was hoe cliché matig ook een groot succes. We hebben tijdens deze gig veel grote hits van hem vertolkt, welke grotendeels ook al hierboven zijn genoemd, zoals “Hou me vast”, “Afscheid” “Ik vlieg ik zweef” en natuurlijk de Hazes-hit “Zij gelooft in mij”. De energie droop ervan af want zodra Xander het podium betreed gaat de zaal plat, wat een uitstraling en charisma heeft deze man en bovenal wat weet hij het publiek te bespelen, een ware entertainer.

Wat ons betreft was het niet de laatste keer om op een feest met Xander te knallen.

FZ

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht