Wouter Hamel

Op 19 maart 2009 DeBasic XL het genoegen met het jonge jazz talent Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) op te treden.
 
Wouter Hamel zingt in augustus 2004 live op Radio4 begeleid door de Young Sinatras.    Na zijn studie aan de hoge school voor de kunsten in Utrecht wint Hamel in 2005 als eerste man het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Het levert hem veel optredens op, zowel in theaters als op festivals maar ook op radio en tv.
 
Hierna komt alles in een stroomversnelling en worden diverse prijzen en nominaties in de wacht gesleept. In maart 2007 verschijnt zijn debuut album 'Hamel', welke in de album top 100 terecht komt. In het buitenland is er ook voldoende belangstelling voor Hamel en diverse trips volgen waaronder een tournee door Japan.
 
Al met al genoeg reden voor de Basic om in contact te treden met Wouter wat resulteerde in een concert in het jaar 2009. Voor een uitverkochte Harmonie te Leeuwarden werd een zeer afwisselend programma gebracht. Zo speelde Wouter afzonderlijk met zijn band en had daarnaast de beschikking over de Basic XL.
 
Ook de 3 Frisse Friese meiden waren van de partij en hebben gefungeerd als backing vocals van Wouter, naast het eigen repertoire wat ze ten gehoren hebben gebracht. Anne Visser heeft daarnaast nog een duet met Wouter gezongen.
 
Kortom werderom een fantastisch optreden met een zeer bijzondere artiest.
 
FZ 
 
Voor foto's wordt verwezen naar de mediapagina van deze site met dank aan R. Vennik.

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht