VangrailVangrail is een Nederlandse band uit Friesland/ Groningen die vooral bekendheid geniet door de nummers “Ik Hunker Naar Jou”, "Ik Mis Je", "Heerlijke Heerlijkheid" en "Leven na de Liefde". Vangrail brak door in 2006 nadat met platenmaatschappij Red Bullet een contract werd afgesloten. In juni 2007 werd het album “Vroeg of laat” uitgebracht waarop 4 singles staan die in de singel top 100 zijn beland. Vangrail staat al jaren bekend als dé band die garant staat voor een s how vol energie en laat overal een diepe indruk achter. Er wordt gesproken over een avondje Vangrail, wat inmiddels een begrip is.

Vangrail bestaat uit de volgende bandleden:
Raynaud Ritsma (zanger | gitaar)
Dirk Lennart Hogeveen (gitaar)
Wiebe de Jong (toetsen)
Jort Landman (bas)
Sander de Groot (drums)

Vangrail geeft aan van alle markten thuis te zijn: een dampende covers how, of een mooie s how met eigen werk. Beide zijn beschikbaar, en voor beide draait Vangrail haar handen niet om! Vangrail geeft daarnaast aan een uitgebalanceerde s how te hebben met bekende klassiekers en hedendaagse hits. Deze s how die constant wordt vernieuwd zal daarom te alle tijde elke tent, elke zaal of elk plein volledig op z’n kop zetten! En hierbij kan nu ook de proms avond van afgelopen 4 januari worden toegevoegd met DEBASIC XL.

Het begon allemaal zo eind november 2013 toen door Vangrail contact werd gezocht met Theo Brouwer om een samenwerking aan te gaan. Raynaud Ritsma bezocht aansluitend een repetitie van DEBASIC en plannen werden gesmeed om er een mooi evenement van te maken. Aansluitend moesten de nodige arrangementen geregeld worden en onze hofleverancier Jelle Visser moest hiervoor stevig aan de bak. Uiteraard moest er ook gerepeteerd worden en ondanks de drukke december maand is het gelukt om een tweetal repetities tussen de feestdagen door te realiseren.  

Op zaterdag 4 januari 2014 was het zover in de Harmonie te Leeuwarden, een volle bak en een uitzinnig publiek helemaal te gek! Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor. Voor DEBASIC was het wel een beetje vreemd maar….. DEBASIC XL moest het namelijk stellen zonder de vaste ritme sectie omdat Vangrail geïntegreerd was in het BASIC XL orkest. En Vangrail was uitgebreid tot een metropool orkest en terecht dat het project daarom betiteld was als “Vangrail gaat vreemd”.     

Voor Vangrail en de DEBASIC XL was het allemaal behoorlijk uitdagend met de korte voorbereidingsperiode, maar we kunnen zeker terugzien op een zeer geslaagd project. Een avondvullend en afwisselend programma werd het publiek voorgeschoteld. Als het aan ondergetekende ligt gaan we de uitdaging op (korte) termijn weer met elkaar aan, om nog meer mensen te kunnen laten kennismaken met deze twee geweldig samengesmolten orkesten. Wij als DEBASIC XL kijken er in ieder geval naar uit!

FZ   

 

 

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht