Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg geboren 15 juni 1966 te Dokkum is opgegroeid in Zwaagwesteinde. Zijn muzikale carričre begon met het bandje "Wish to escape" waarin Peter van der Ploeg, Kees Bode, Dicky Visser en Sytse Broersma  de mede muzikanten waren.

Vanaf 1992 werd besloten om Nederlandstallige muziek te maken en toen werd de naam van de band veranderd in "De Kast". 
De grote doorbraak voor De Kast kwam in 1997 met het nummer "In neije dei". In 2002 is Syb uit "De Kast" gestapt en begonnen met de band "Spanner". Uiteindelijk speelt Syb vanaf 2006 weer regelmatig met "De Kast". Onder andere de soundtrack van de film "De hel van 63" hebben ze opgenomen.
 
Naast de bands heeft Syb ook gespeeld in de musical "Rembrandt", was actief in "Motel Westcoast" en "Sonneveld voor altijd". Recent heeft Syb de hoofdrol gespeeld in "The passion". Al met al een hele carričre voor deze Fries.
 
De eerste kennismaking met DEBASIC was ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Friese Paardenstamboek. Een groots evenement waarbij DEBASIC het begeleidingsorkest was. Dit was op 23/ 24 oktober 2009 met als ere gast niemand minder dan Koningin Beatrix. Een prachtige entourage in het FEC te Leeuwarden waarbij Syb onder andere het nummer "Papa" vertolkte.
 
Afgelopen jaar hebben we wederom een optreden met Syb gedaan en wel tijdens de Flaijel feesten. Dat Syb nog inmens populair is in het heitelân is gebleken. Zodra hij het podium opkomt gaat het publiek wild, hoe kan het ook anders met de klanken van "In neije dei". Maar ook andere nummers schuwt Syb niet wat te denken van "Music" van John Miles, "Let it be", "Angels", "Malle Babe" en ga zo maar door.
 
Een prachtig feest is het geworden en vrijdagavond 28 december 2012 wordt/ is er wederom opgetreden met Syb. Ter ere van het benefietconcert "Friese Sterren Stralen" voor "Make A Wish Nederland". Mooi om Syb aan onze lijst van artiesten te hebben mogen toevoegen. Wij kijken uit naar nog volgende mooie projecten met deze artiest.
 
FZ
 
 
 
 

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht