Jan Akkerman

Jan Akkerman (1946) is al veertig jaar één van de meest gerespecteerde  gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij in die periode samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarmee hij zich van zijn
verschillende kanten liet zien en waarop hij zijn creativiteit de vrije loop liet gaan. In 2005 is hij onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre.

Ook op de wereldwijde podia is Akkerman al jarenlang veelvuldig te zien. Zo speelde hij meerdere malen tijdens het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival, maakte hij talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf hij recentelijk nog concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan.

Naast deze indrukwekkende lijst van artiesten en continenten waar Jan Akkerman heeft opgetreden mag natuurlijk DeBasic niet ontbreken. Zodoende heeft hij op 8 november 1997 het Friese continent bezocht. DeBasic heeft in dit jaar namelijk een Basic plus concert georganiseerd, in het oude theater Amicitia te Sneek.

Heerlijk snerpende en verrassende gitaargeluiden, wat is zijn spel fris/ energiek en wat weet hij het publiek te boeien met zijn improvisaties. Een mooie middag met een icoon uit de Nederlandse muziek scene. Wat daarnaast ook noemenswaardig is, is dat naast DeBasic en Jan Akkerman ook de formaties Junior5, Horn of Plenty en een dixieland orkest het plus concert tot een daverend succes hebben gemaakt.

FZ

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht