Iris Kroes

Iris Kroes bekend geworden als de winnares van het tweede seizoen van  "The Voice" editie 2011/ 2012. Ze zag het levenslicht op 11 november 1992 en is woonachtig in Drachten. Naast het feit dat ze zangeres is, is ze ook harpiste. Zo heeft ze op 27 maart 2012 de "Dutch Harp Award" ontvangen. 

Iris speelt overigens al langer dan 10 jaar op de harp en ze heeft in een popgroep in Drachten gezongen. Voor het "Voice" avontuur heeft Iris al met een andere Big Band  gespeeld, namelijk het Noordpool orkest en hier treedt ze nog regelmatig mee op. 
 
 
Kortom het kon niet uitblijven dat Iris met DEBASIC in zee zou gaan. En dat werd met de DEBASIC-XXL!! op het onlangs georganiseerde Kleedgala dd 20-11-2012. Wat een mooie combi Iris met haar harp en het grootste amateur begeleidingsorkest van noord Nederland.
 
Onder andere de nummers "Night like this", "New Stories", "Never be with you" en "Sir Duke" heeft ze gezongen. Voor beide partijen was het genieten geblazen. Drie keer een volle bak in de Harmonie te Leeuwarden en dit smaakt natuurlijk naar meer.....
 
En wat wil het feit op 28 december 2012 volgt het tweede optreden met DEBASIC waaraan Iris haar medewerking verleend. Dit is namelijk voor het benefietconcert "Friese Sterren Stralen" voor "Make A Wish Nederland".
 
Bovendien is de verwachtig dat we in  de toekomst nog meer optredens met Iris zullen verzorgen we houden u op de hoogte.
 
FZ 

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht