Frisse Friese Meiden

De Frisse Friese Meiden bestaan uit Anne Visser, Janne-Marije Oosterhaven, en Maaike Kampen. Alle drie de dames hebben hun muzikale zangroots op het Bogerman college te Sneek. Zo zongen zij bij de Bogerman Big Band en maakten zij deel uit van het Marco Borsato Project wat een initiatief was van een groep jonge muzikanten van Bogerman. Deze achtergrond  was de aanleiding om de dames te vragen om met DeBasic Pop & Jazz Orchestra optredens te gaan verzorgen , hierover later meer. Laten we eerst kort de dames voorstellen.

Anne Visser is geboren op 29 december 1986 . Haar muzikale carrière is begonnen met de piano en vanaf haar 15e heeft Anne de piano lessen ingeruild voor zanglessen. Vanaf deze periode ging ze ook zingen in een liveband. Anne is sinds 2006 de zangeres en het gezicht van de band “Like this” en daarnaast heeft ze ook diverse radiojingles ingezongen voor radio 538. Naast haar muzikale carrière heeft Anne niet stil gezeten zo heeft ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in Nepal gedaan. Momenteel is Anne werkzaam als management trainee bij Manpower.   

Janne-Marije Oosterhaven is geboren op 24 augustus 1987 en opgegroeid in Goënga (een klein dorpje bij Sneek).  Janne-Marije volgde saxofoonlessen op de muziekschool in Sneek en ging daarbij ook steeds vaker zingen (onder meer in Bogerman Big Band en de formatie FunKtion. Dat niet kon uitblijven dat Janne-Marije iets in de muziek zou gaan doen moge duidelijk zijn. Een groot deel van haar familie is namelijk zeer actief op muzikaal gebied. Zo speelt haar vader gitaar en was jarenlang de vaste gitarist van DEBASIC. Haar moeder zingt, haar broer doet conservatorium contrabas, en haar neven Jart en Hans Oosterhaven spelen in DEBASIC. Naast het feit dat Janne-Marije fantastisch zingt, speelt ze op de momenten dat er niet gezongen hoeft te worden, ook nog altsaxofoon in DeBasic. Naast haar muzikale carrière is Janne-Marije in het dagelijks leven juriste bij een advocatenkantoor.

Maaike is geboren op 20 mei 1987 in Stavoren en begon al op jonge leeftijd met zingen bij het Kinderen voor Kinderen Songfestival. Sindsdien heeft zij bij verschillende bands en bigbands gezongen. Sinds de oprichting van Groove Department in 2007 is zij het gezicht van deze succesvolle top-100 coverband waarmee zij veel optreedt in binnen- en buitenland. Naast het vele zingen studeert Maaike geneeskunde en zij verwacht in april 2013 af te studeren. 

Naast het feit dat het drie prachtige vrouwen met een enorme uitstraling zijn  en hun stemmen goed op elkaar zijn afgestemd, is het bovenal  zeer goed samenwerken met de dames. Alle drie de dames zijn afzonderlijk inzetbaar als frontvrouw voor DEBASIC , maar ook gezamenlijk zingen ze de sterren van de hemel. Daarnaast maakt het niet uit welke artiest het podium betreed, steevast verzorgen de Frisse Friese Meiden de prachtige backing vocals. Bijzonder is ook dat geen muziekstijl ze te gek is, jazz, rock, funk, soul, latin een heerlijke ballad, ze draaien hun hand er niet voor om.

De eerste keer dat de dames DeBasic hebben versterkt was bij de opening van sportstad Heerenveen welke als titel had “Heeren van ’t Veen”. Dit was in 2006 en was gelijk een groots optreden met de slagwerk groep Afslag Sneek en Denise Rivera. Hierna volgden vele artiesten waarmee de dames hebben gezongen. Dit waren onder andere; Wouter Hamel, Xander de Buisonjé, Rodney Elzer, Iris Kroes, Syb van der Ploeg en Jan Tekstra. 

Janne-Marije, Anne en Maaike zijn topvocalisten en wij als DeBasic zijn blij om met deze toppers samen te werken. Wij gaan ervan uit dat we nog jaren met elkaar samenwerken en gelet op het enthousiasme en de inzetbaarheid van de dames zal dit zeker gebeuren.

FZ

 

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht