Francien van Tuinen

Francien van Tuinen één van de meest bekende jazz vocalisten van Nederland op dit moment (lees anno 2011). In 1997 won Francien het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en studeerde in 1998 af aan het Groningse conservatorium. In die tijd trad Francien op met diverse formaties waaronder haar eigen quintet en diverse bigbands en symfonie orkesten.
 
Een mooie gelegenheid voor DeBasic om met dit zang talent te gaan samenwerken. En zo gebeurde op 26 november 2003 in het toemalige Amicitia theater te Sneek. Onder andere de nummers How sweet it is, Slightly out of tune (Desafinado), Just the two of us, My funny valentine en de ABBA medley werden door haar vertolkt.
 
Wel bijzonder dat bij dit optreden de gastsolist haar repertoire heeft aangepast op het orkest in plaats van andersom, wat vaak het geval is. Het begeleidingsorkest deze keer was DeBasic XL en ook dit was bijzonder te noemen. Niet de vaste XL leden waren aangeschoven bij het optreden maar 10 leden vanuit het Fries Jeugdorkest. 
 
Naast Francien van Tuinen waren ook nog Nynke Laverman en Lydia van der Meer aanwezig als gastsolist. Kortom een gezelig avondje uit met DeBasic in Sneek .
 
FZ

Deagenda

09 september 2023

Optie

naar agenda overzicht