agenda

12 december 2021 - CANCELLED DEBASIC XL and Tommie Christiaan 'A Jazzy Christmas Afternoon'.
CANCELLED 
 
Na een jaar zonder optredens en weinig repetities zijn wij voor de zomervakantie gestart met de eerste repetities en het maken van plannen. 
 
En het eerst volgende optreden is hierdoor een feit namelijk 12 december 2021 15:30 uur in theater Sneek. Met als titel:
 
DEBASIC XL and Tommie Christiaan 'A Jazzy Christmas Afternoon'.  
 
U zult begrijpen dat er al diverse Kerst klanken klinken tijdens de repetities. En dit is erg gaaf om om te doen. Maar ook andere pop- en jazzstandaards zullen de revue passeren.
 
DeBasic speelt wederom in een XL-bezetting met onder andere een volledige strijkersgroep en natuurlijk onze "eigen zangeressen". Daarnaast hebben wij als gast Tommie Christaan bekend van de Beste Zanger,  The Passion, Dancing on Ice en natuurlijk zijn optredens in diverse musicals zoals Zorro, Grease, Hair et cetera. 
 
Wij hopen u wederom te mogen begroeten en verwijzen  u graag door via onderstaande link om alvast kaarten te reserveren:
 
https://theatersneek.nl/voorstelling/a-jazzy-christmas-afternoon/
 
Graag tot ziens op zondag 12 december 2021 aanstaande 

 
 


21 november 2021 - CANCELLED Jubileum feest 35 jaar
CANCELLED 
 
Op deze dag mogen wij een bijdrage leveren aan een 35 jarig jubileum feest. Het belooft een mooi evenement te worden en super dat wij een bijdrage mogen leveren. 


17 december 2019 - Basic X-mass concert Frittemahof Sneek
Op dinsdagavond 17 december verzorgen wij een kerstconcert  ten behoeve van de inwoners van het verzorgingstehuis Frittemahof in Sneek.  Dit is tevens ons laatste optreden van dit prachtige jaar.


15 december 2019 - Eindejaarsfeest SS Rotterdam
Op 15 december verzorgen wij het  eindejaarsfeest op de SS Rotterdam ten behoeve van de vrijwilligers die werkzaam zijn op dit prachtige schip.


11 augustus 2019 - Sneekweek Slotconcert
Wederom zijn wij vereerd het Sneekweek Slotconcert te mogen verzorgen. Inmiddels zijn wij druk aan het werk om nieuw repertoire in te studeren het wordt weer een feestje. Noteer de datum 11 augustus 2019 alvast in de agenda!!!!
 
Inmiddels zijn wij druk aan het repeteren en wij hebben een heel bijzondere gast op zang een unieke eenmalige samenwerking !


15 juni 2019 - Besloten feest Loosdrecht
Er is wederom een mooie boeking binnen voor DeBasic en wel 15 juni aanstaande in  Loosddrecht.  Wij zijn al druk doende met de voorbereidingen het belooft weer een bijzonder en mooi optreden te worden. 


27 november 2018 - 22 december 2018 - DeBASIC Kerstconcert 22-12-2018
Op zaterdagavond 22 december geeft DEBASIC een Kerstconcert. Inmiddels zijn wij druk aan de slag met de voorbereidingen. Noteer deze datum alvast voor een prachtige sfeervolle avond in theater Sneek.
 13 oktober 2018 - Besloten feest Harlingen
Op zaterdag 13 oktober aanstaande mogen wij acte de prescence geven op een besloten feest in Harlingen. De bedoeling is om een avond vullend programma op maat te brengen. Een mooie uitdaging zo na de zomerstop, wij hebben er zin in en gaan ervoor.  


12 augustus 2018 - Sneekweek slotconcert 12 augustus 2018
Het befaamde slotconcert van de Sneekweek staat ook in 2018 weer op de rol! het programma is inmiddels in ontwikkeling en wij hebben er weer zin in.


28 juni 2018 - Openingsfeest donderdag 28-06-2018
Op donderdagavond 28 juni 2018 verzorgen wij de muzikale omlijsting van een grootste opening in Amsterdam.


03 juni 2018 - DEBASIC Jirnsum 3 juni 2018
Op zondag 3 juni zijn wij te gast in Jirnsum tijdens "Jirn-summertime". Tussen 16.00-22.00 uur is het Jirn–summer City Concert op het strandje bij de Sylsbrêge, verzorgd door: - het koor MeiMeKoar, p - plaatselijke muzikanten/ bands en de basisschoolkinderen. Met als hoogtepunt Janneke Brakels en haar bigband.


18 maart 2018 - Topzondag met koffiegeur 18-03-2018

Wij zijn door theater Sneek benaderd om 1 van de 5 koffieconcerten te verzorgen. Het concert vindt plaats op zondag 18 maart 2018 van 11:30 - 12:30 in de Noorderkerkzaal te Sneek.   
 
Theater Sneek heeft het als volgt omschreven op haar site en daar sluiten wij ons graag bij aan: 
 
"Bij menigeen verschijnt er een glimlach op het gezicht als ze denken aan iets wat met DeBasic Pop and Jazz Orkest te maken heeft.
 
De één herinnert zich het best de feesten van DeBasic op zondag in het Amicitia theater waar niets kon en niets mocht maar het dak ging er wel van af. De ander staat de slotconcerten van de Sneekweek het beste bij. Deze grachtenconcerten zijn nu al legendarisch.

DeBasic kiest zijn gastsolisten met zorg en dat geldt ook voor dit optreden want samen maken ze er een spannende morgen van. Deze zondag wordt pas een topzondag als u op de koffie komt bij de mannen en vrouwen van dit pop and jazz orkest.

Geniet vier tot vijf keer per jaar op zondag van mooie kamermuziek in onze sfeervolle Noordekerkzaal. De gratis koffie staat vanaf 11:00 uur klaar in het Atriumcafé en de concerten beginnen om 11:30".  04 maart 2018 - Besloten Feest 04-03-2018
Besloten feest


04 februari 2018 - Besloten Feest 04-02-2018
Besloten feest.


18 november 2017 - DeBasic 25 jaar theater Sneek 18 november 2017

"Vier het feest - 25 jaar DEBASIC POP AND JAZZ ORKEST"

Locatie: Theater Sneek
Aanvang: 20:15 uur
 
De Basic Big Band is in 1992 opgericht door Anne Oosterhaven en Jan Eringa. De band speelde aanvankelijk het gebruikelijke big band repertoire. Maar sinds de komst van Theo Brouwer in 2001 is de band omgedoopt tot DEBASIC Pop and Jazz Orkest en werd een bredere muzikale weg ingeslagen. 
 
Bijzonder om te noemen is dat op project basis DEBASIC wordt uitgebreid met onder andere strijkers en houtblazers, waardoor een orkest in metropool opstelling wordt gecreëerd. Dit alles onder de toepasselijk naam “DEBASIC XL”. Oftewel het grootste amateur begeleidingsorkest van het noorden van het land.

Ingewijden zijn dan ook verbaasd dat het orkest hoofdzakelijk bestaat uit amateurmusici en heeft opgetreden met heel veel bekende en grote solisten. De hoogtepunten zijn te veel om op te noemen, maar welk orkest kan zeggen dat het ooit heeft samen gespeeld met bijvoorbeeld de legendarische Toots Thielemans, Edsilia Rombley, Xander de Buisonjé, Romy Monteiro en Ellen ten Dame?

Wij zijn er trots op en zeker ook om de volgende gasten op de verjaardag van DEBASIC aan u te presenteren:

Madeline Bell,
Deze van oorsprong Amerikaanse gospelzangeres was al 2 keer eerder bij ons te gast en staat garant voor een enorm succes. Ze heeft onder ander samengewerkt met The Rolling Stones, Elton John en Joe Cocker en nu is deze souldiva aanwezig op ons feest!

Charly Luske
Bekend als musical ster in onder andere “The Wiz” en “We will Rock You” maar ook zeker bekend als acteur in bijvoorbeeld “Costa” en “Zoop”. Zijn grootste doorbraak was natuurlijk zijn performance in “The Voice of Holland” en nu is hij klaar om voor het eerst te knallen met DEBASIC .

Maaike Kampen
De frontvrouw van Groove Department en al jaren één van de topzangeressen waar wij als DEBASIC graag mee samenwerken. Staat Maaike op het podium dan is een feest gegarandeerd de energie spat er van af.

Janneke Brakels
De veelzijdige zangeres en oprichtster van “Zangles Friesland” is zeker geen onbekende bij DEBASIC. Janneke zal u in vervoering brengen met haar prachtige stem en zangkwaliteiten.

Afslag Sneek
Voor de tweede maal staat Afslag Sneek met DEBASIC op het podium, tezamen zullen wij de zuid Amerikaanse sferen opzoeken. Afslag Sneek, onderdeel van de Advendo korpsen Sneek, staat garant voor een perfect stuk percussie en entertainment van de bovenste plank.

Tot slot: dit feestconcert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Iepen Mienskipsfûns “Streekwurk Zuidwest Fryslân” 
OBW
VSBfonds
Rabobank Coöperatiefonds
Stichting Sneek 1818
Friese Jazzfederatie

Waarvoor grote dank!!!!!23 september 2017 - Hylper Hurdsilerij 2017
Net als vorig jaar zullen wij op zaterdag 23 september de "Hylper Hurdsilerij" muzikaal opluisteren. Een prachtig zeilevenement waar traditionele Lemsteraken de strijd met elkaar aangaan.


08 september 2017 - Vrijdag 8 september 2017 Groningen
Op deze avond zijn wij gecontracteerd voor een besloten feest in Groningen. Deze avond spelen wij in de Basic XL variant en begeleiden Ellen ten Damme en Jan Tekstra.


26 maart 2017 - DEBASIC op zondag met Wiebe en Janneke Brakels
Back to basic en op zoek naar roots van weleer! Precies 25 jaar geleden is DeBasic gestart als bigband en inmiddels geëvolueerd tot een groots pop en jazzorkest welke in diverse settings optreed. Tijd om in ons jubileum jaar ook in diverse settings en samenstellingen op te treden in onze prachtige thuisbasis stad Sneek. 
 
Op deze zondag gaan we met Wiebe u een onvergetelijke middag bezorgen. De mannen en Wiebe zullen zich als lenige muzikale talenten het gehele concert door in en om DeBasic vlechten. 
 
Naast Wiebe en zijn mannen hebben we ook nog de geweldige zangeres Janneke Brakels als gast. Wij zijn zeer trots om haar ook deze middag te mogen begeleiden. U begrijpt het al het wordt een unieke middag voor jong en oud en ons als jubilaris!
 
Locatie: Noorderkerkzaal  (Kerkhof 11 te Sneek)
Aanvang: 15:00 
 
FZ 
  


17 februari 2017 - 2J's Back to Basic zaal open om 20:00
Als DeBasic zijn wij benaderd door twee jonge studerende muzikanten om hen te begeleiden tijdens het afstuderen. Wat een eer en hier werken wij heel graag aan mee. Wie zijn de mannen en wat staat er te gebeuren lees snel verder. Jan Wesseling (drums) en Jurian Kampstra (bas) zijn twee muzikanten van de opleiding Artiest Muziek in Leeuwarden. Zij hebben de handen ineen geslagen om een avond te organiseren die niet snel vergeten zal worden! Dit concert is het afstudeerproject van beide heren. In samenwerking met de Basic Bigband uit Sneek worden liedjes gespeeld van o.a. Stevie Wonder en Aretha Franklin. Liedjes van Nederlandse bands zoals de Dijk mogen ook niet ontbreken. Met Janneke Brakels op zang is de band compleet en belooft het een fantastische avond te worden! Locatie De2Gemeenten Irnsum Zaal open/ inloop vanaf 20:00 Kaarten zijn te bestellen via jan-wesseling@live.nl


29 januari 2017 - DeBasic with guests zondag 29 januari
Aanstaande zondag is het zover om 19:30 in het prachtige Van der Valk Hotel Sneek geeft DeBasic met diverse gasten een groots concert!!!!
 
Dit mag u niet missen, voor slechts € 5,- krijgt u een veelzijdig programma aangeboden. Met onder andere:
 
The Voice deelnemers
Rodney Elzer en Dominique Rombouts 
 
Wat uniek is dat DeBasic wordt aangevuld met jonge talenten in alle blazersgroepen. Wat te denken van bijvoorbeeld een Sousafoon, F-hoorn of Euphonium in een bigband? Wel u kunt het deze avond ervaren.
 
In de middag zijn namelijk diverse nummers ingestudeerd die tijdens het concert ten gehore worden gebracht. We zien u graag deze jonge talenten komen aanmoedigen en uiteraard wordt het een geweldig concert op een fantastische locatie. 
 
FZ 


02 december 2016 - Jubileumfeest ondernemingsvereniging Winschoten 2-12-2016
Op vrijdagavond 2 december is DeBasic te gast op het jubileumfeest van de ondernemingsvereniging WInschoten.


24 september 2016 - 24 uurs wandelestafette Samenloop voor Hoop 24-9-2016
Op zaterdag 24 september wordt door tal vrijwilligers de 24 uurs wandelestafette Samenloop voor Hoop georganiseerd in Sneek. Dit ten behoeve van KWF kankerbestrijding. DeBasic zal dit 's avonds muzikaal omlijsten.


08 september 2016 - DEBASIC bij het Lemsteraken zeilevenement 17-09-2016
Op 17 september geven wij een prachtig concert tijdens het Lemsteraken zeilevenement. Locatie is het Lemsteraken White House op de havenkade. Op zang begeleiden wij Jan Tekstra het belooft een mooi concert te worden. Aanvang is 18:45


14 augustus 2016 - Sneekweek slotconcert 14 augustus 2016
Na het daverend succes van 2015 verzorgt DeBasic ook in 2016 het Sneekweek slotconcert. Inmiddels wordt volop nagedacht over de programmering we gaan er wederom een groots feest van maken!


01 juli 2016 - DeBasic begeleid Elske Koelma op haar D-examen vrijdagavond 1-7-2016
Op vrijdagavond 1 juli begeleid een deel van DeBasic Eske Koelma die op gaat voor haar D-examen slagwerk. Leuk om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.


10 april 2016 - ZONDAGCONCERT MET POP- EN JAZZORKEST DEBASIC IN HET ANTONIUS
Op zondag 10 april a.s. verzorgt het pop- en jazzorkest DEBASIC o.l.v. Theo Brouwer een concert in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis te Sneek. Aanvang: 11.00 uur. De toegang is gratis. DEBASIC is het orkest dat de Sneekweek 2015 afsloot met een groot concert. Het orkest - met strijkers en blazers in totaal 40 m/v muzikanten – presteert het om ca. 2000 toehoorders in vervoering te brengen. Het slotconcert Sneekweek was geboren. Ook dit jaar is DEBASIC weer gevraagd om de Sneekweek af te sluiten met een slotconcert. Op zondag 10 april a.s. presenteren wij u de bigband van het orkest. Dit is de BASIC-XL zonder strijkers. De gastsolist bij de bigband op deze zondag is Mark Riemer. Hij werd in Amerika geboren en heeft aan de New York University zijn opleiding als acteur en zanger gedaan. Hij werkte 23 jaar in Duitsland in diverse musicals en woont sinds 2014 in Sneek. DEBASIC staat onder leiding van Theo Brouwer. Niet alleen de bigband heeft zijn aandacht, ook bij het Frysk Jeugd Orkest staat hij op de bok. Zowel de pop en jazz als ook klassiek zijn bij hem prima gewaarborgd. DEBASIC-bigband bestaat volgend jaar 25 jaar en werd destijds opgericht door Anne Oosterhaven. In de loop van de tijd heeft het orkest zich ontwikkeld als groot begeleidingsorkest en veel solisten begeleid. Op de website van het orkest treft u een lange lijst van solisten aan. Een paar namen: Jean Toots Tielemans, Xander de Buisonjé, Wouter Hamel, Madeleine Bell, Big Black en Beautiful, maar ook Antje Monteiro en dochter Romy. Voor nadere informatie kunt u terecht bij: mevrouw M. Wijnja, secretaresse Raad van Bestuur Antonius Zorggroep, tel. 0515 – 488220.


13 maart 2016 - DeBasic in Sneek 13 maart 2016
Op 13 maart 2016 zal DeBasic een bijdrage leveren aan een uniek evenement.


05 februari 2016 - Revival van DeBasic gaat vreemd 5 februari 2016
Op vrijdag 5 februari 2016 gaat DeBasic XL weer vreemd met Vangrail ditmaal in theater De Harmonie te Leeuwarden. Komt u ook?
 


16 december 2015 - Besloten concert 16 december 2015
Woensdagavond 16 december geven wij een besloten concert.


25 november 2015 - Besloten concert zaterdag 12 december
Op zaterdag 12 december geven wij een besloten concert.


09 augustus 2015 - DeBasic 9 augustus 2015 te Sneek
Wij hebben de eer om een optreden te verzorgen in Sneek ter afsluiting van de Sneekweek. Het optreden is zondagmiddag 9 augustus vanaf 16:00 uur - 18:00 de locatie wordt binnenkort kenbaar. Het belooft een mooi, lang en zeer afwisselend programma te worden. De repetities zijn in volle gang en we gaan lekker door deze zomer kortom geen zomerstop voor DeBasic XL.
 


21 maart 2015 - DEBASIC XL met Antje en Romy Monteiro in Theater Sneek 21 maart 2015

DeBasic XL is gevraagd om een geweldige benefiet avond van de Lions club Sneek te begeleiden en dat doen wij natuurlijk graag! Hierbij de info welke ook beschikbaar is op de site van Theater Sneek. Elk jaar organiseert de Lionsclub Sneek, de Lionsnight, waarbij de opbrengt naar een goed doel gaat.

 
 
Deze avond kunt u genieten van het 40 koppig pop & jazz orkest DEBASIC XL uit Sneek onder leiding van Theo Brouwer. Als solisten treden Antje en haar dochter Romy Monteiro, bekend van The Voice of Holland, en de Frisse Friese Meiden op.

Dit jaar is het goede doel Stichting Leergeld: “De Stichting heeft tot doel om te voorkomen dat kinderen om financiële redenen in een sociaal isolement terechtkomen. Het motto van Leergeld is dan ook: “Nu meedoen is straks meetellen!”

Ook dit jaar is er na afloop in de foyer weer een gezellige afterparty met een optreden van Naomi.

Zij debuteerde in 2013 in Sneek met groot succes.18 januari 2015 - Besloten feest 18 januari 2015
Wij spelen op 18 januari op een besloten feest. Derhalve geen nadere info.


26 oktober 2014 - DEBASIC XL met Vangrail 26 oktober te Sneek
De samenwerking tussen DEBASIC XL en Vangrail bij "Vangrail gaat vreemd" krijgt een vervolg! Op zondag 26 oktober in het prachtige Theater Sneek! Aanvang: 14:30 - 16:45 Vangrail is de band die de bocht graag scherp neemt. Dat bewijzen deze vijf uitstekende muzikanten in het enerverende theaterconcert ‘Vangrail gaat vreemd’. Hun handelsmerk: eigen hits mengen met bekende klassiekers. De titel verwijst naar het [muzikale] overspel dat deze heren plegen met DEBASIC pop & jazz orkest, een podium vol muzikanten. Samen mixen ze pop, rock, klassiek en eigen werk en stuwen elkaar op tot onvermoede vrolijkheid. Kortom: u bent een dief van uw eigen geluk als u dit concert aan uw neus en oren voorbij zou laten gaan. Voor jong en oud. Gek, gewaagd en totaal anders! te spelen. Kaarten zijn via de volgende link te bestellen via Theater Sneek! www.theatersneek.nl/programma/vangrail-gaat-vreemd/


30 augustus 2014 - Visserijdagen Harlingen 30 augustus 2014
Wij hebben een uitnodiging ontvangen om te komen spelen op de Visserijdagen te Harlingen waar we ontzettend veel zin in hebben. Wij hopen jullie daar te begroeten Van 14.00-16.00 op het podium over de Kleine Voorstraat. Nadere info op : http://www.visserijdagenharlingen.nl/programma2014.php


21 juni 2014 - DeBasic XL 21 juni 2014 Leeuwarden (Besloten)
Een bijzonder concert voor de BasicXL in het WTC te Leeuwaren waar wij een bijdrage leveren aan een besloten evenement.
 

Nadere info volgt.12 april 2014 - DEBASIC 12 april 2014 Hemkerk Sneek met de Bliid Boadskip Sjongers te Berltsum
Op zaterdag 12 april spelen we samen met het Gospelkoort de Bliid Boadskip Sjongers uit Berltsum in de Hemkerk te Sneek.
 
Locatie: Hemkerk (Smidsstraat 8 Sneek)
 
 
Voor meer info kijk ook op:
BBS

Kaarten zijn € 7,50 incl. consumptie en te bestellen bij:
Bea Zijlstra 0518-461350
Anneke Kooistra 0518-462014


05 april 2014 - DEBASIC 5 april 2014 met de Bliid Boadskip Sjongers in Berltsum
DEBASIC & Bliid Boadskip Sjongers in Berltsum
 
Een volgend uniek project voor DEBASIC Pop & Jazz, want vanaf 2014 kan er  Gospel aan de naam worden toegevoegd. Samen met Bliid Boadskip Sjongers wordt een programma gemaakt waarbij beide culturen zullen samensmelten.
 
 
Het eerste optreden in deze unieke setting is 5 april 2014 en vindt plaats in Berltsum.
 
Kaarten zijn € 7,50 incl. consumptie en te bestellen bij:
Bea Zijlstra 0518-461350
Anneke Kooistra 0518-46201416 februari 2014 - DEBASIC XL 16 februari 2014 goes percussion edition 2 met Eddie Conard

DeBasic XL zal op zondagmiddag 16 februari spelen in theater Sneek met niemand minder dan top percussionist Eddie Conard. Inmiddels wordt druk gewerkt aan het programma en we hebben het primair gedoopt tot "DeBasic XL goes percussion edition 2".

Eddie Conard is in 1975 vanuit Amerika naar Nederland gekomen en is inmiddels woonachtig in Antwerpen. Deze Europese toppercussionist heeft met vele binnen- en buitenlandse artiesten opgetreden waaronder:
- Sting
- Chaka Kan
- The Pointer Sisters
- Candy Dulfer
- Toto
- Al Jarreau
- Soul Sister
- DeBasic pop and jazz
etc.
Daarnaast had Eddie C. zijn eigen orkest "Eddie C. & the Soulband" waarmee een hit werd gescoord "Soul Cha Cha" Wij hebben één eer eerder opgetreden met Eddie C. en nu wordt een programma gebouwd met Eddie C. als frontman.
 
Voor degenen die niet op de editie in Sneek kunnen wachten wordt verwezen naar "DeBasic XL goes percussion edition 1 op 6 oktober 2012 in de Harmonie te Leeuwarden.
 
Nadere info en exacte invulling over het optreden en programma volgt.
 
Voor nadere info zie hier


04 januari 2014 - DeBasic XL meets Vangrail 4 januari 2014 Harmonie Leeuwarden
Onder de titel "Vangrail gaat vreemd" zal DeBasic XL op zaterdag 4 januari het nieuwe jaar spetterend inluiden. Want vanaf 20:30 zal in de Rabobank zaal van de Harmonie te Leeuwarden een enorme mix aan muziekstijlen de zaal in geslingerd worden. Vangrail is de band die de bocht graag scherp neemt. Dat bewijzen deze vijf uitstekende muzikanten in het enerverende theaterconcert ‘Vangrail gaat vreemd’. Hun handelsmerk: eigen hits mengen met bekende klassiekers. De titel verwijst naar het [muzikale] overspel dat deze heren plegen met De Basic XL. Een mooi avondje uit voor jong en oud voor meer info: www.harmonie.nl www.vangrailmusic.nl


14 december 2013 - DEBASIC 14 december 2013 3FM Serious Request 2013
Op zaterdag 14 december speelt DeBasic in Leeuwarden in theater Romein ten behoeve van 3FM Serious Request. Voorlopige tijdstip van planning 15:00 - 16:30. Hiermee levert DeBasic een bijdrage aan de Guinness Book of Records-recordpoging om 363 uur lang onafgebroken optredens te verzorgen. Een mooie uitdaging om 1,5 uur non stop pop, jazz, latin en ....... te spelen waarbij er tussen de nummers door maar 30 seconden stilte mag vallen! Wij hebben er zin in u komt toch ook! Voor meer informatie hierbij de link naar serious record: http://www.seriousrecord.nl/


30 oktober 2013 - DEBASIC 4 januari 2014 optie Leeuwarden de Harmonie
Om het nieuwe jaar goed te beginnen is er een optie om zaterdag 4 januari 2014 een optreden te verzorgen in de Harmonie te Leeuwarden. Hoe dit optreden eruit komt te zien, laten we nog even in het midden. Als het optreden doorgaat dan is er wederom sprake van een unieke samenwerking tussen DEBASIC en ????? Zodra de plannen rond zijn volgt nadere info. 


06 oktober 2013 - DEBASIC XL 6 oktober 2013 goes percussion edition 1 met o.a. Eddie Conard
DeBasic XL zal op zondagmiddag 6 oktober spelen in de Harmonie te Leeuwarden met niemand minder dan top percussionist en zanger Eddie Conard. Inmiddels wordt druk gewerkt aan het programma en we hebben het primair gedoopt tot "DeBasic XL goes percussion edition 1".
 
Eddie Conard is in 1975 vanuit Amerika naar Nederland gekomen en is inmiddels woonachtig in Antwerpen. Deze Europese toppercussionist heeft met vele binnen- en buitenlandse artiesten opgetreden waaronder:
- Sting 
- Chaka Kan
- The pointer sisters
- Candy Dulfer
- Toto
- Al Jarreau
- Soul Sister
- DeBasic pop and jazz
etc.
 
Daarnaast had Eddie C. zijn eigen orkest "Eddie C. & the Soulband" waarmee een hit werd gescoord met "Soul Cha Cha". Wij hebben al één keer eerder opgetreden met Eddie C. en nu wordt een programma gebouwd met Eddie C. als frontman.
 
Leeuwarden De Harmonie
Tijd: 15:00 - 17:00 
Entree: € 10,-


21 september 2013 - DEBASIC 21 september 2013 Optreden SCA (besloten)
Op zaterdag 21 september optreden DEBASIC voor SCA. Dit betreft een besloten optreden.


24 mei 2013 - DEBASIC 24 mei 2013 Leeuwarden Fries Straatfestival
Vrijdagavond 24 mei 2013 is DeBasic wederom te gast op het Fries Straatfestival. We spelen van 21:30 - 23:00 uur en uiteraard worden we vergezeld door de Frisse Friese Meiden. De locatie is wederom voor het prachtige etablissement van DeWalrus. Komt allen naar dit prachtige feest in Leeuwarden.
 
 


05 mei 2013 - DEBASIC 5 mei 2013 Bevrijdingsfestival Leeuwarden
Zondagmiddag 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival in Leeuwarden zal DeBasic haar muzikale steentje bijdragen.
 
Het programma zal zeer divers zijn en uiteraard zal DeBasic u meenemen met haar muzikale klanken naar 1945.
 
 


17 april 2013 - DEBASIC 17 april 2013 Concert Theater Sneek met Big Black and Beautiful
Het eerste optreden in 2013 is alweer geboekt. Namelijk op woensdagavond 17 april. Er wordt dan een concert gegeven met DeBasic-XXL in het nieuwe theater Sneek. 
 
Dit is een besloten concert ten behoeve van Rabobank Sneek Zuidwest-Friesland. De speciale gasten dit keer zijn de dames van "Big Black and Beautiful". Vele bekende soultoppers paseren de revue. Tijdens de repetities is het al één groot feest.
 


28 december 2012 - DEBASIC 28-12-2012 Benefietconcert Sneek
DEBASIC verleent op 28 december haar medewerking aan een benefietconcert in het kader van "Friese Sterren Stralen" voor "Make A Wish Nederland".
 
De line up is fantastisch want als solisten werken ondere andere mee:
- De Frisse Friese Meiden
- Pyter Wilkens
- Syb van der Ploeg
- Iris Kroes
- Anne Hoogendoorn
- Janna Eijer 
- Die Twa 
 
Daarnaast is er voor een prachtige locatie gekozen namelijk: 
Martinikerk te Sneek
Aanvang concert om 19:30 uur (tot +/- 22:15 uur).
Grote Kerkstraat 9 (link)
 
 
Wederom een prachtig project waar wij graag  onze medewerking aan verlenen.  


17 november 2012 - DEBASIC 17 november 2012 Kleedgala Jan Eringa en friends Harmonie Leeuwarden
Tijdens het concert is Iris Kroes onze gastsoliste, daarnaast zullen ook de Frisse Friese Meiden van zich laten horen en we hebben nog een verrassing in petto......

DeBasic XXL is het grootste amateurbegeleidingsorkest van het noorden van het land en staat garant voor een geweldig optreden! Drie keer zal het programma gebracht worden in een drie keer uitverkochte grote zaal.

Daarnaast zijn onder andere ook DJ Dennis van de Geest en Hans Dulfer aanwezig. En als uitsmijter is de beste top 100 band van Nederland aanwezig namelijk "Groovedepartment". Kortom een groot muzikaal feest waar je moet zijn geweest! 


26 oktober 2012 - Miniconcert DEBASICvrijdagmiddag 26 oktober 2012
Op vrijdagmiddag 26 oktober staat er een Basic mini concert gepland in de foyer van de Harmonie te Leeuwarden.
 
Vocale medewerking wordt verleend door Gurbe Douwstra, Rodney Elzer en Janne Marije Oosterhaven.
 
Tijdstip 16:00 - 18:30 uur. De toegang is gratis bij uitstek de gelegenheid om onder het genot van leuke muziek en een drankje het weekend in te luiden!
 
We zien jullie dan.


27 september 2012 - DEBASIC 27 september 2012 Flaijelfeesten
Ook in 2012 mag DeBasic de muzikale omlijsting vormen bij de Flaijelfeesten. Plannen worden gesmeed en de contacten met een regionale annex nationale artiest zijn gelegd. Daarnaast zullen ook de Frisse Friese meiden het podium betreden. Voor de rest......
 
Het beloofd wederom een mooi optreden te worden in een prachtige entourage namelijk de allergrootste feesttent van Nederland. 
 
Nadere info volgt indien beschikbaar. 


15 juni 2012 - Optie DEBASIC op vrijdag 15 juni in Tjaarda Heerenveen voor Stichting KiKa
Op vrijdag 15 juni is er een optie voor DEBASIC om haar steentje bij te dragen aan een benefiet concert voor stichting KiKa. Komt allen naar Tjaarda te Heerenveen. 
 
Meer details volgen z.s.m. 
 

 


26 mei 2012 - DeBasic 26 mei te Leeuwarden Fries straatfestival
Op zaterdagavond 26 mei is is DeBasic te vinden op het Fries straatfestival te Leeuwarden. Het optreden zal 's avonds plaatsvinden vanaf 22::00 tot 24:00 uur. Het programma zal bestaan uit big band en jazz klassierers maar daarnaast zullen er ongetwijfeld ook popnummers op het programma staan. Dit alles versterkt met hoe kan het ook anders de Frisse Friese Meiden!
 
De locatie is het Gouverneursplein vanaf 22:00 uur. Dit is locatie nummer 3 van het straatfestival. Het is het tweede grote plein van Leeuwarden met aan de rand het oude stadhuis. In het midden staat ús heit voor de intimi.

Voor het gehele programma zie:
http://www.fries-straatfestival.nl/
 
Voor DeBasic zie:


30 maart 2012 - DEBASIC 30 maart 2012 te Leeuwarden CD presentatie Justus Werle
Op vrijdag 30 maart 2012 speelt DeBasic tijdens de afterparty van de
CD-presentatie van Justus Werle, sinds kort ook als solist verbonden
aan DeBasic. Dit in de foyer van de stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.

Medewerking is ook toegezegd door Liesbeth List, met wie 2 duetten
voor deze CD zijn opgenomen. Misschien is dit wel haar laatste
openbare optreden! 

Aanvang CD-presentatie 16.30 uur, aanvang optreden DeBasic 18.15 uur.
Zowel de CD-presentatie als de afterparty zijn vrij toegankelijk voor jong en oud.
 
Zie ook de nieuwe website van Justus Werle:
 
 
 
 
 


17 februari 2012 - DEBASIC 17 februari 2012 Benefietconcert voor Jeugdhulp Friesland
Op vrijdagavond 17 februari verleent DEBASIC haar medewerking aan de benefietavond voor Jeugdhulp Friesland in het Post Plaza te Leeuwarden in opdracht van Kiwanis Leeuwarden.
 
Als gast zal o.a. Rodney Elzer (bekend van de Voice) DEBASIC vergezellen.
 
Links:


08 januari 2012 - DEBASIC op zondag in theater Sneek 8 januari 2012
DEBASIC op zondag voor het seizoen 2012 is alweer gepland. De datum is 8 januari 2012. De zaal is open vanaf 15.00 uur om 15:30 uur is de aanvang van het concert. 
 
Inmiddels is het programma voor het concert bekend en zoals eerder aangegeven hier een korte toelichting: 
 
Al jaar en dag werkt DEBASIC samen met de Frisse Friese Meiden en zeker bij een thuiswedstrijd mogen deze dames niet ontbreken.
 
Anne Visser, Maaike Kampen en Janne Marije Oosterhaven zullen dit optreden het dak er weer vanaf zingen. Bekende popnummers zullen de revue passeren waaronder een aantal van Marco Borsato. 
 
Uiteraard zal ook de Jazz niet ontbreken en ditmaal wordt er samengewerkt met Justus Werle. In het dagelijks leven is Justus advocaat en in de weekenden ontpopt hij zich als een ware Jazz zanger. Wij zijn verheugd om met hem bekende klassiekers te mogen brengen.
 
Uiteraard zullen er ook een aantal instrumentale nummers worden gespeeld. Kortom aan  jong en oud wordt gedacht en met dit concert wordt een oude traditie in ere hersteld, namelijk: DEBASIC op zondag.
 
Kaarten kosten € 9,- en zijn te verkrijgen bij de kassa van het theater Sneek of bij één der leden van DEBASIC. Eventueel kan er ook een mail verzonden worden naar het volgende adres voor de bestelling van kaarten: basicpopandjazz@Gmail.com 
 
Locatie:
Theater Sneek
Kerkgracht 9
8601 EC
Sneek
 


06 november 2011 - DEBASIC op zondag 6 November 2011 te Appelscha

DeBasic zal op zondagmiddag 6 november een optreden verzorgen in Appelscha.

Het optreden zal plaatsvinden in de woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking OlmenEs. Eens in de maand wordt er voor de mensen op zondag een leuke middag georganiseerd en wij als DeBasic werken hier graag aan mee. Het belooft een leuk concert te worden, wij hebben er zin in.

Locatie:
OlmenEs
Beatrixoord 1
8426 GM
Appelscha

 22 september 2011 - DEBASIC met Xander de Buisonjé op het Flaeijelfeest
Op 22 september 2011 speelt DEBASIC met Xander de Buisonjé in Oude- en Nieuwhorne op het Flaeijelfeest.
 
Meer informatie op:


18 mei 2011 - DEBASIC op zondag in Theater Sneek
DEBASIC op zondag:

Het basic pop en jazz orkest met de 3 frisse Friese meiden; Anke Boersma, Maaike Kampen en Janne Marije Oosterhaven en niet te vergeten de “Michael Bublé” van het noorden: Rodney Elzer!

Voor meer informatie zie: http://www.theatersneek.nl/


30 april 2011 - DEBASIC Koninginnenacht concert Sneek
Op 29 april organiseert Vereniging Oranje Sneek en Sneek Promotion i.s.m. BME Bookings en Eckhardt Professioneel voor de 8e keer in de Stadhuistuin te Sneek het traditionele Koninginnenacht Concert. Aanvang: 20:00 uur en vrij entree. De avond zal beginnen met twee keer een optreden van het Nederlands Politie Orkest onder leiding van de dirigent Peter Kleine Schaars. In het eerste optreden zal het orkest een populair klassiek programma brengen. De pauze wordt opgevuld door de maffe 3-mans-formatie De Suskes. Na de pauze gaat het N.P.O., tezamen met Mai-Tai-zangeres Lisa Nova, swingend verder met onder andere een aantal disco-motown nummers. Daarna is het weer de beurt aan de Suskes, en wordt het concert afgesloten met de Basic Big Band


RecentOuder

Leden login

Gebruikersnaam
Wachtwoord
inloggen